Scheffers en Fernandez beginnen met winst op Spaargaren en Anker

22/11/2017

Maikel Scheffers en Gustavo Fernandez zijn de Wheelchair Doubles Masters in Bemmel gestart met een eenvoudige overwinning op het op het laatste moment toegelaten duo Ruben Spaargaren/Carlos Anker.

Het Nederlands/Argentijnse duo, als derde geplaatst, was met 6-0, 6-1 te sterk voor de jonge Nederlanders, die als derde reserves werden toegelaten tot de seizoensfinale dubbelspel. De eerste twee reservekoppels, Shingo Kunieda/Tom Egberink en Agustin Ledesma/Ezequiel Casco, waren niet beschikbaar. Spaargaren en Anker kregen pas een dag voor de start van het toernooi te horen dat ze hun rackets moesten inpakken.

Op het centre court in De Schaapskooi kwamen Scheffers en zijn Argentijnse partner zoals verwacht niet in de problemen tegen Spaargaren en Anker, respectievelijk de nummers 29 en 38 van de wereldranglijst voor dubbelspelers. Met een rake klap door het midden benutte Scheffers op 5-0 het tweede setpunt.

Spaargaren slaagde er in de tweede set in zijn service te behouden, waardoor het 1-1 werd. Scheffers en Fernandez liepen vervolgens uit naar 4-1. Spaargaren was hierna wederom dichtbij servicebehoud, maar moest na een lange game toch de break toestaan: 5-1. De serverende Scheffers sloeg zijn team op 5-1 met een smash op het tweede wedstrijdpunt naar de winst.

Overige middagwedstrijden

Op baan 1 liet het Franse duo Stephane Houdet/Nicolas Peifer, als eerste geplaatst, zich niet verrassen door Daniel Caverzaschi en Martin De La Puente uit Spanje: 6-1, 6-1.

In de quads werden vanmiddag twee wedstrijden afgewerkt. De Britten Antony Cotteril en Andy Lapthorne versloegen de Australiër Heath Davidson en de Zuid-Afrikaan Lucas Sithole met 6-3, 7-5. De Amerikanen Nick Taylor en David Wagner klopten de Amerikaan Greg Hasterok en de Zuid-Koreaan Kyu Seung Kim met 6-2, 6-0.

Onze partners en sponsors

To search, begin typing