Houdet en Peifer te sterk voor Scheffers en Fernandez

23/11/2017

De Nederlandse mannen hebben op de tweede dag van de Uniqlo Wheelchair Doubles Masters in Bemmel geen overwinning weten te boeken. Maikel Scheffers verloor met Gustavo Fernandez van de Fransen Stephane Houdet en Nicolas Peifer. De Spanjaarden Daniel Caverzaschi en Martin de la Puente waren te sterk voor het jonge Nederlandse duo Ruben Spaargaren/Carlos Anker.

Scheffers en zijn Argentijnse partner, de nummers drie van de plaatsingslijst, verloren met 6-2 en 6-4 van de als eerste geplaatste Houdet en Peifer. In de eerste set liepen de Fransen voor een goed gevulde tribune in De Schaapskooi uit naar een 4-1 voorsprong. Scheffers en Fernandez pakten nog één game, maar de set ging met 6-2 naar het Franse koppel.

In de tweede set was het verschil een stuk kleiner. Scheffers leverde bij 1-1 zijn opslag in, maar na een lange vierde game was de stand weer gelijk. Door een mooie volley van Fernandez was de rebreak een feit, 2-2. Bij 3-2 kregen Scheffers en Fernandez drie kansen op een break, maar Houdet wist zijn opslag te behouden. Met een schitterende passing haalde Peifer de break binnen op de service van Scheffers, 4-3. Die break was voldoende voor de Franse zege, 6-4.

Door de winst zijn Houdet en Peifer al zeker van een plaats in de halve finales in Bemmel. Scheffers en Fernandez gaan met de Spanjaarden Daniel Caverzaschi en Martin de la Puente uitmaken wie zich ook plaatst voor de halve eindstrijd. Het Spaanse duo won met 6-0, 6-3 van Carlos Anker en Ruben Spaargaren. “Het spel was minder als gisteren, niet heel sterk. In de eerste set waren we te gespannen, maar dat heeft ook met ervaring te maken”, zei Spaargaren na afloop.

Anker en Spaargaren werden op het laatste moment toegevoegd aan het deelnemersveld. “Onverwachts, maar het is een hele mooie ervaring. Uit deze partij valt genoeg te halen om te verbeteren de volgende keer.” Spaargaren en Anker sluiten de poulefase af met een duel tegen de Olympische kampioenen Houdet en Peifer. “Het is mooi om een keer een potje tegen hun te spelen, een goede ervaring.”

Onze partners en sponsors

To search, begin typing