De Schaapskooi is er bijna klaar voor

06/11/2017

De beste rolstoeltenniskoppels ter wereld strijden van 22 tot en met 26 november om de officieuze wereldtitel in De Schaapskooi. Het is niet de eerste keer dat een groep toprolstoeltennissers de sporthal weet te vinden, want in het verleden trainde de nationale rolstoeltennisselectie regelmatig in Bemmel. Esther Vergeer heeft menig bal geslagen in De Schaapskooi, dat beschikt over vijf hardcourtbanen en alle faciliteiten die nodig zijn voor een groot evenement als de Wheelchair Doubles Masters. De Schaapskooi is eveneens gastheer geweest van verschillende (jeugd)toernooien, zoals de Nationale Jeugd Kampioenschappen en zogenaamde vier sterren jeugdtoernooien.

Grote happening

Sinds de Wheelchair Doubles Masters in februari werden toegewezen aan De Schaapskooi is het team van de sporthal druk bezig met de promotie en de uitstraling van het evenement. “We doen er veel aan om daar een grote happening van te maken”, zegt Eric van Merwijk, eigenaar van De Schaapskooi. “Zo hebben we een open dag gehad voor scholen en voor het bedrijfsleven en wordt er in het dorp een tennisbaan aangelegd om de mensen op het toernooi te wijzen. We hebben een rolstoeltennisclinic gehad met grote namen. Tijdens het toernooi worden veel side-events georganiseerd. We proberen zoveel mogelijk groepen erbij te betrekken. Dat is ook wat de ITF graag wil”, weet Van Merwijk, die tijdens de clinic zelf ook in een rolstoel ging zitten en een balletje sloeg. “Dan besef je hoe moeilijk het is en hoe knap het is wat die toppers doen.”

Doubles Masters 2018 ook in Bemmel

De KNLTB is niet alleen dit jaar, maar ook in 2018 organisator van de Wheelchair Doubles Masters en De Schaapskooi is ook volgend jaar weer gastheer. Ook de World Team Cup, het landentoernooi voor rolstoeltennissers, werd binnengehaald. De World Team Cup wordt volgend jaar in Apeldoorn gehouden. De locaties van de evenementen zijn toegewezen aan Gelderse tennisverenigingen, als onderdeel van het programma Gelderland Sport!

Onze partners en sponsors

To search, begin typing