De Groot grijpt naast titel enkelspel, maar wint wel dubbelspeltitel met Buis

08/09/2017

Diede de Groot heeft de finale van de British Open Wheelchair Tennis Championships in Nottingham verloren van Yui Kamiji.

De Japanse nummer één van de wereld was met 6-3. 6-4 te sterk voor De Groot, de nummer twee van de wereld. Kamiji had in de halve finales van Marjolein Buis gewonnen.

Buis en De Groot grepen wel de titel in het dubbelspel. In de finale versloeg het Nederlandse koppel de Zuid-Afrikaanse Kgohatso Montjane en de Amerikaanse Dana Matthewson: 6-4. 6-3.

Jiske Griffioen en Aniek van Koot, respectievelijk de nummers drie en vijf van de wereld, waren niet van de partij in Nottingham.

Maikel Scheffers greep naast de titel in het herendubbelspel. Met zijn Argentijnse partner Gustavo Fernandez ging de finale tegen Stephane Houdet en Nicolas Peifer goed van start, maar na drie sets ging bij het Franse duo de handen in de lucht: 4-6, 6-1, 6-3.

Het toernooi maakt deel uit van de ITF Wheelchair Super Series. Na de Masters en de Grand Slams zijn de Super Series-toernooien de grootste en meest prestigieuze toernooien op de rolstoeltenniskalender. Ze zijn vergelijkbaar met de Masters 1000 of WTA Premier Mandatory-toernooien in het valide tennis en er zijn zes van per seizoen. Dit was de vijfde

Klik hier voor meer informatie over het ITF Super Series-toernooi in Nottingham.

Onze partners en sponsors

To search, begin typing