Buis en De Groot onderuit in finale dubbelspel op Wimbledon

16/07/2017

Marjolein Buis en Diede de Groot hebben naast de dubbelspeltitel gegrepen op het heilige gras in London. Het Nederlandse duo zag de Wimbledontrofee naar Yui Kamiji en Jordanne Whiley gaan.

Het Japans/Britse koppel was met 2-6, 6-3, 6-0 te sterk voor onze landgenotes, die vanaf 3-3 in de tweede set geen enkele game meer wisten te pakken. Vorig jaar op de Paralympics grepen ze ook net naast de hoofdprijs. Voor De Groot kon deze editie van Wimbledon echter niet meer stuk. In het enkelspel veroverde ze gisteren haar eerste Grand Slam-titel.

Voor Buis was het haar tweede Grand Slam-dubbelspelfinale op rij. Met de Japanse Kamiji won ze onlangs Roland Garros. In de finale van de Australian Open verloor De Groot met Kamiji van Jiske Griffioen en Aniek van Koot. Buis en De Groot waren voor Wimbledon respectievelijk de nummers twee en drie van de wereld in het dubbelspel voor rolstoeltennissters. Van Koot voert die ranglijst aan.

Voor het dubbelspel had Griffioen zich dit toernooi teruggetrokken. Daardoor vormde Van Koot een duo met de Amerikaanse Dana Matthewson. Zij verloren in de halve finales met 6-4, 6-4 van Kamiji en Whiley. Buis en De Groot wonnen met 6-4, 61 van Sabine Ellerbrock en Lucy Shuker.

Onze partners en sponsors

To search, begin typing