Buis en De Groot eenvoudig voorbij Capocci en Kruger op Wheelchair Doubles Masters

22/11/2017

Marjolein Buis en Diede de Groot zijn in De Schaapskooi te Bemmel met een duidelijke zege begonnen aan de Wheelchair Doubles Masters, de seizoensfinale dubbelspel voor rolstoeltennissers.

Het als eerste geplaatste Nederlandse koppel was op het centre court, waar een tribune naast de baan was gebouwd, met 6-2, 6-1 te sterk voor de Italiaanse Giulia Capocci en de Duitse Katharina Kruger. “Het was wel goed voor een eerste wedstrijd”, vond De Groot. “Een degelijke wedstrijd”, zei Buis. “De tweede set was beter dan de eerste”, aldus De Groot.

“Het is altijd lekker dat je de eerste wedstrijd wint. Dat geeft wat minder druk voor de tweede wedstrijd”, zei Buis. De Nederlandse titelkandidaten treden morgen weer aan. De Duitse Sabine Ellerbrock en landgenote Aniek van Koot zitten dan aan de andere kant van het net. “Het zou leuk zijn als dat ook zo makkelijk gaat, maar dat verwacht ik niet”, lacht Buis.

Op baan 1 werd deels gelijktijdig de wedstrijd van Michaela Spaanstra en haar Britse partner Louise Hunt afgewerkt. Het Amerikaans/Britse duo Dana Mathewson/Lucy Shuker was met 7-5, 6-3 te sterk. In de eerste set verspeelden Spaanstra en Hunt een 5-3 voorsprong. In set twee knokten ze zich juist terug. Van 5-1 werd het 5-3, maar op het vierde wedstrijdpunt capituleerden Spaanstra en Hunt.

Uitslagen herentoernooi eerste dag:

Gustavo Fernandez/Maikel Scheffers-Ruben Spaargaren/Carlos Anker 6-0, 6-1

Stephane Houdet/Nicolas Peifer-Daniel Caverzaschi/Martin De La Puente 6-1, 6-1

Alfie Hewett/Gordon Reid-Frederic Cattaneo/Evans Maripa 6-0, 6-1.

Joachim Gerard/Stefan Olsson-Kamil Fabisiak/Martin Legner 6-0, 6-1

 

Quads, Antony Cotteril/Andy Lapthorne-Heath Davidson/Lucas Sithole 6-3, 7-5

Nick Taylor/David Wagner-Greg Hasterok/Kyu Seung Kim 6-2, 6-0

 

Onze partners en sponsors

To search, begin typing