Anker gaat genieten en hoopt ‘op zijn minst’ één wedstrijd te winnen

22/11/2017

Carlos Anker en Ruben Spaargaren kregen een dag voor de start van de Wheelchair Doubles Masters te horen dat zij verwacht worden in Bemmel. “Genieten”, is de eerste prioriteit van Anker deze week.

“Een topervaring”, noemt de rolstoeltennisser zijn deelname aan de seizoensfinale dubbelspel. “Het is geweldig dat je mag spelen op het allergrootste dubbelspeltoernooi ter wereld, op twintig minuten van je eigen huis (Arnhem, red.).”

Anker (21) en Spaargaren (18) werden dinsdag rond half twee ’s middags gebeld met de mededeling dat het Japanse duo Takuya Miki/Takashi Sanada zich had afgemeld en dat het eerste reserve-koppel, Shingo Kunieda/Tom Egberink, niet beschikbaar was. Anker en Spaargaren lieten weten dat ze dit wel waren. Er stond toen nog één duo voor hen, Agustin Ledesma/Ezequiel Casco. Rond vijf uur kwam het verlossende telefoontje. “Gefeliciteerd”, hoorde Anker aan de andere kant van de lijn. “Jullie worden vanavond verwacht bij de loting.”

Anker was zich deze week in Almere aan het voorbereiden op de NK, volgende maand in Rotterdam. Doordat hij vorige week nog een toernooi speelde, verscheen hij in goede vorm aan de start in Bemmel. “Maar vantevoren wisten we dat winnen heel lastig ging worden”, zegt Anker over het duel tegen de wereldtoppers Scheffers en Fernandez. Toch speelden de jonge Nederlanders naar behoren. “We verliezen die eerste set 6-0, maar we hadden wel veel gamepoints.” In de tweede set werd het 6-1, maar ook in deze set lieten Spaargaren en Anker meerdere gamepoints onbenut. Zo groot als de uitslag doet vermoeden was het verschil dus niet.

Volgens Anker is het genieten wel gelukt, maar het maximaal presteren niet helemaal. “Maar je bent blij dat je hier kunt staan.” Het doel is om ‘op zijn minst’ één wedstrijd te winnen. “We gaan sowieso genieten. Het gevolg is vaak ook dat je dan je beste spel speelt. In eigen land willen we natuurlijk wel graag een wedstrijd winnen, op zijn minst één”, zegt Anker.

Onze partners en sponsors

To search, begin typing