AMBASSADEURS

De Nederlandse rolstoeltennissers en -tennissters zetten zich gedurende de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters 2017 en 2018 én tijdens de BNP Paribas World Team Cup in als ambassadeurs voor deze evenementen. Ze zullen betrokken zijn bij diverse promotionele activiteiten en ons via hun social media accounts op de hoogte houden van hun voorbereidingen en wedstrijden. Snel volgen dus!

Diede de Groot

Diede de Groot is een 21-jarige rolstoeltennisster uit Woerden en de nummer 2 van de wereldranglijst. Kort na haar geboorte bleek dat haar benen niet even lang zijn. Al op haar eerste verjaardag kreeg zij haar eerste prothese. Om de heup stabieler te maken is zij enkele malen geopereerd. Diede heeft een indrukwekkend palmares met meerdere wereldkampioenschappen bij de junioren, maar als belangrijkste bij de senioren de winst van de US Open in 2017 (dubbel) en de winst van Wimbledon in 2017 (enkel). 

Volg Diede op Twitter.

Volg Diede op Instagram.

Marjolein Buis

Marjolein Buis is een 29-jarige rolstoeltennisster uit Nijmegen. Buis begon op 17-jarige leeftijd met rolstoeltennis, nadat er bij haar op 14-jarige leeftijd de bindweefselaandoening Ehlers-Danlos Syndroom was geconstateerd, waardoor de banden en pezen die haar gewrichten bij elkaar houden te slap zijn. Tijdens de Paralympische Spelen van 2012 in Londen maakte Buis haar Paralympisch debuut. Samen met Esther Vergeer won ze goud in het dubbelspel. Tijdens de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro kwam Buis uit in het enkelspel en in het dubbelspel samen met Diede de Groot. In het dubbelspel won ze zilver. Marjolein heeft een volle prijzenkast, met als belangrijkste overwinningen de winst van Roland Garros voor de dubbel in 2012 en 2017 en de enkel in 2016. Daarnaast de winst van de Australian Open in 2016 op de dubbel en de winst van de US Open dubbel in 2017.

Volg Marjolein op Twitter.

Volg Marjolein op Instagram.

Aniek van Koot

Aniek van Koot (27) is geboren in Winterswijk. Van Koot werd geboren met een onvolgroeid rechterbeen. Na een aantal pogingen om het been te verlengen, besloot Van Koot in 2002 het been te laten amputeren om beter te kunnen functioneren. In 2000 kwam van Koot in aanraking met het rolstoeltennis en na de amputatie van haar been is ze ook toernooien gaan spelen. Van Koot kwalificeerde zich in 2012 voor de Paralympische Zomerspelen 2012 in Londen met een tweede plek op de wereldranglijst. Ze bereikte de finale in het vrouwenenkel, maar moest daarin haar meerdere erkennen in Esther Vergeer. Daarnaast heeft Aniek de US Open enkel in 2013 op haar naam weten te schrijven.

Volg Aniek op Twitter.

Volg Aniek op Instagram.

Michaela Spaanstra

Michaela Spaanstra is een 40-jarige rolstoeltennisster uit Etten-Leur. In 2011 liep Spaanstra een incomplete dwarslaesie op. Dat gebeurde tijdens een operatie. Zij kan sindsdien kleine stukjes lopen, maar beweegt zich voornamelijk voort in een rolstoel. Bijna een jaar na haar operatie begon Spaanstra met het spelen van rolstoeltennis, waarna ze zich ontwikkelde tot een professioneel rolstoeltennisspeelster. Michaela is voor zowel het dubbelspel, als het enkelspel de nummer 12 op de wereldranglijst.

Volg Michaela op Twitter

Volg Michaela op Instagram

 

Maikel Scheffers

Maikel Scheffers (35) is een in Den Bosch geboren rolstoeltenniser, die zowel in het enkel- als het dubbelspel speelt. Scheffers werd geboren met spina bifida en is in 2008 uitgekomen voor Nederland op de Paralympische Zomerspelen in Peking, alwaar hij brons behaalde. In 2012 wist hij zich te kwalificeren voor de Paralympische Zomerspelen 2012 in Londen door een eerste plaats op de wereldranglijst. Daarnaast heeft hij in het enkelspel de titels van Roland Garros (2011) en de Australian Open (2012) op zijn naam geschreven.

Volg Maikel op Twitter.

Volg Maikel op Instagram.

Sam Schröder

Sam Schröder is een 17-jarige rolstoeltennisser uit Geleen.De rolstoeltennisser werd geboren met het ‘split-hand en foot-syndrome’. Een aandoening waardoor hij meerdere vingers en tenen mist. Hierdoor tennist hij met een hypermoderne prothese, welke op maat gemaakt is voor hem. Dat Sam een aanstormend talent is, waar rekening gehouden moet worden, werd in 2015 wel duidelijk. Met de Nederlandse juniorenploeg won hij zilver op het WK rolstoeltennis in Turkije.

Volg Sam op Instagram.

Onze partners en sponsors

To search, begin typing